Education makes a door to bright future

University admission and others information,International Scholarships, Postgraduate Scholarships, College Scholarship, Study Abroad Financial Aid, Scholarship Search Center and Exam resources for PEC, JSC, SSC, HSC, Degree and Masters Examinees in Bangladesh with take from update sports News, Live score, statistics, Government, Private, current Job Circular take from this site

Education is a way to success in life

University admission and others information,International Scholarships, Postgraduate Scholarships, College Scholarship, Study Abroad Financial Aid, Scholarship Search Center and Exam resources for PEC, JSC, SSC, HSC, Degree and Masters Examinees in Bangladesh with take from update sports News, Live score, statistics, Government, Private, current Job Circular take from this site

Education is a best friend goes lifelong

University admission and others information,International Scholarships, Postgraduate Scholarships, College Scholarship, Study Abroad Financial Aid, Scholarship Search Center and Exam resources for PEC, JSC, SSC, HSC, Degree and Masters Examinees in Bangladesh with take from update sports News, Live score, statistics, Government, Private, current Job Circular take from this site

Education makes a person a responsible citizen

University admission and others information,International Scholarships, Postgraduate Scholarships, College Scholarship, Study Abroad Financial Aid, Scholarship Search Center and Exam resources for PEC, JSC, SSC, HSC, Degree and Masters Examinees in Bangladesh with take from update sports News, Live score, statistics, Government, Private, current Job Circular take from this site

Education is a key to the door of all the dreams

University admission and others information,International Scholarships, Postgraduate Scholarships, College Scholarship, Study Abroad Financial Aid, Scholarship Search Center and Exam resources for PEC, JSC, SSC, HSC, Degree and Masters Examinees in Bangladesh with take from update sports News, Live score, statistics, Government, Private, current Job Circular take from this site

Wednesday, September 17, 2014

Fill in the blanks for JSC Exam Part-Five




111. Fill in the blanks with appropriate word:
Tea is a (a) ___ drink. Almost everybody likes to (b) ___ tea. When we are tired, we drink tea. By drinking, we remove our (c) ___. Bangladesh produces a lot of (d) ___. Many other countries of the world also (e) ___ tea. Some other countries are trying to produce tea.

Answer: (a) popular (b) drink (c) tiredness (d) tea (e) produce

112. Fill in the blanks with appropriate word:
It is very difficult to speak the (a) ___ always. He who speaks the truth is (b) ___ by all. Our holy prophet (Sm) never told a (c) ___. He always speak the truth. He spoke the truth even at the time of great (d) ___. He won the respect of the non believers by speaking the truth. So we should cultivate the (e) ___ of speaking the truth.

Answer: (a) truth      (b) loved (c) lie (d) danger (e) habit

113. Fill in the blanks with appropriate word:
Football is my (a) ___ game. Though I am not a very good (b) ___. I take keen interest in football game. It is so interesting to me that I never miss any (c) ___ to witness a football match. Last year I saw the most interesting football (d) ___ of my life. It was played between our school (e) ___ and Tarun sporting club.

Answer: (a) favourite (b) player (c) chance (d) match (e) team

114. Fill in the blanks with appropriate word:
Bangladesh is an (a) ___ country. But her agriculture depends (b) ___ the mercy of nature that is water. Rain is the (c) ___ of this water. The monsoon causes heavy rainfall. But if it does not rain in time, the farmers can not plough their lands and (d) ___ them. Again in the rainy season it rains heavily. Heavy rainfall causes flood. During (e) ___ people suffer much.

      Answer: (a) agriculture (b) on (c) source (d) water (e) flood

115. Fill in the blanks with appropriate word:
The day was Wednesday. We some friends were going to our village home. After walking for five minutes, we reached the (a) ___. The train arrived (b) ___ a few minutes. All of us got into a second class (c) ___. When the train reached our small station, it was (d) ___ to be dusk. We did find any rickshaw at the station. So, we went (e) ___ by walking.

Answer: (a) station (b) within (c) compartment (d) about (e) home

116. Fill in the blanks with appropriate word:
We (a) ___ in Bangladesh. We speak (b) ___. The area of our country is very small but her (c) ___ is more. Most of the people of the country are Muslims. There are also Hindus, Buddhists and Christians. 90 (d) ___ of the people live in the village. Most of the villagers are farmers. They depend on (e) ___. They work very hard.

Answer: (a) live (b) bengali (c) population (d) percent (e) agriculture

117. Fill in the blanks with appropriate word:
Most of the farmers of our country are very poor. They do not know how to (a) ___ and write. They have no (b) ___ of their (c) ___. They cultivate others (d) ___. Though they work hard they can not live well. They produce (e) ___ for all but they are very neglected.

Answer: (a) read (b) lands (c)own  (d) land (e) food

118. Fill in the blanks with appropriate word:
There are many rivers in Bangladesh. In the rainy (a) ___ all the rivers are (b) ___ to the brim. Then they look very beautiful. Sometimes they overflow their (c) ___. For this reason many (d) ___ go under water. At that time people can not move (e) ___. 

Answer: (a) season (b) full (c) banks (d) places (e) easily

119. Fill in the blanks with appropriate word:
Long (a) ____, there lived a king. His (b) ___ was Solomon. Many people came to him everyday and asked him many (c) ___. The king (d) ___ all the questions. So people called him “Wise Solomon”. In other country there lived a queen. The name of the queen was Sheba. She wanted to test the (e) ___ of Solomon. 

Answer: (a) ago (b) name (c) questions (d) answer (e) wisdom

120. Fill in the blanks with appropriate word:
Newspaper is the storehouse of (a) _____. It reflects the customs and (b) _____ of other countries. In fact, (c) _____ is the gist of current (d) ____. Truly speaking, it has become (e) ____ to our modern life.

Answer: (a) knowledge (b) tradition (c) newspaper (d) affair (e) important

121. Fill in the blanks with appropriate word:
The name of our country is Bangladesh. The people of our country are (a) _____ loving. We (b) ___ in peaceful co-existence. We want to live (c) ___ all and wish all well. Love for all and (d) ___ for none is our philosophy of life. We (e) ___ the people of the whole world as our relatives.

Answer:  (a) peace (b) live (c) with (d) hate (e) love

122. Fill in the blanks with appropriate word:
Sports are not only the matter of entertainment but also an important aspect of the development of (a) ___ relationship when those are held internationally. The venue of such sports is a meeting place of people from (b) ___ countries. They develop mutual understanding and can come (c) ___ to each other. They can (d) ___ their views and opinions and listen to others. Thus they create a (e) ___ brotherhood among them.3
     
       Answer: (a) human (b) different (c) close (d) exchange (e) bond

123. Fill in the blanks with appropriate word:
Truthfulness is a noble virtue. It is (a) ___ to be the noblest of all virtues. It denotes the man’s (b) ___ of speaking the truth. This virtue (c) ___ a man nothing but it earns him a lot. For example, it crowns a man with (d) ___ and dignity. Besides, everybody believes him and shows him (e) ___ respect.

       Answer: (a) considered (b) habit/quality (c) gives (d) honour/ respect (e) highest

124. Fill in the blanks with appropriate word:
Education is the backbone of a nation. No nation cans (a) ___ without education. Education (b) ___ our ignorance and gives us the (c) ___ of knowledge. In respect of imparting education there should be no (d) ___ between man and woman. Education is one of the (e) ___ human rights.

   Answer: (a) prosper/ develop (b) removes (c) light (d) disparity/ discrimination (e) basic

125. Fill in the blanks with appropriate word:
Our freedom fighters are the (a) ___ heroes of our country. We should (b) ___ them as they sacrificed their (c) ___ for the cause of mother land. It’s a matter of great (d) ____ that most of them are (e) ___ and our young generation does not know about their valiant struggle.
 
Answer: (a) real (b) respect/ honour/ value (c) lives (d) regret/ sorrow (e) poor

126. Fill in the blanks with appropriate word:
The poor man was at a complete loss. The nobleman was more (a) ___ a person of title. He was a gentleman. He stopped in (b) ___ of the farmer and got off the horse. “ I see you’ve had a mishap; friend”, said the nobleman. “Fortunately, I have come along just now (d) ___ it is difficult to find help in a place like this.” Then he held one end of the sack and asked the farmer to hold the other (e) ___.
        
       Answer: (a) than (b) front (c) but (d) end (e) bond

127. Fill in the blanks with appropriate word:
Books are men’s best friends. You may (a) ___ many a good friends but you may (b) ___ find them when you are in need. (c) ___ may not always come to you with (d) ___. One or two may prove false and (e) ___ you much harm. 
     
      Answer: (a) have (b) not (c) they (d) co-operation (e) do

128. Fill in the blanks with appropriate word:
Few days ago when I had (a) ___ in Dhaka, I visited a number of interesting places. Yesterday I (b) ___ by my cousin went to DU with a view to (c) ___ ‘Aparajeo Bangla’ and I can not help (d) ___ something about it. In English it (e) ____ unconquerable Bangladesh.

      Answer: (a) gone/ been (b) accompanied (c) visiting (d) knowing (e) is called

129. Fill in the blanks with appropriate word:
Examination is very important in student life. It justifies a student’s (a) ___. No student can be (b) ___ to next class without examination. So, every student (c) ___ hard to pass the examination. There are many ways to do (d) ___ in the examination and meritorious students follow these ways. Subject (e) ___ is not all things approach the examination.
    
     Answer: (a) ability / quality/ merit (b) promoted (c) works (d) good/ well (e) knowledge

130. Fill in the blanks with appropriate word:
We live in an age of science. We can use the (a) ___ of science in all (b) ___. Science is a constant (c) ___ of our daily. (d) ___ have made the impossible (e) ___ possible by means of science.

Answer: (a) blessing / use (b) fields (c) friend (d) scientists (e) things

131. Fill in the blanks with appropriate word:
The tribal people follow their own (a) ___. The platform they build their houses on is called (b) ___. Woman (c) ___ their own clothes. They (d) ___ pastimes in fishing and hunting. (e) ___ is a popular sport for them.

          Answer: (a) lifestyle/ culture (b) machang (c) weave (d) usually (e) wresting

132. Fill in the blanks with appropriate word:
Corruption is one of the main (a) ___ of the developing countries. It draws (b) ___ wheel of the economy. For this, (c) ___ blame one another. In order to (d) ___ out of the jaws of the (e) of corruption, self-criticism, self-restraint, self-purification and above all, patriotism is necessary.

          Answer:(a) populated (b) world  (c) population  (d) control  (e) awareness/ consciousness

133. Fill in the blanks with appropriate word:
Many people do not get enough nutrition from what they eat. Many children become blind because they do not get (a)  ___ nutrition. Diarrhea is a common (b) ___. This is because many (c) ___ do not drink clean water or they (d) ___ dirty food. So, they often suffer (e) ___ diarrhea. The condition in our villages is very deplorable.

         Answer: (a) enough (b) disease (c) people (d) eat (e) from

134. Fill in the blanks with appropriate word:
Man is mortal. To every man death (a) ___ come sooner or late. But it matters little if a man (b) ___ a few years more or less than another. Our life is not (c) ___ by months or years. It is (d) ___ measured by our deeds and actions. The people who live only for their own interest die (e) ___.

       Answer: (a) must (b) lives (c) counted (d) also (e) selfishly/ unpatriotic

135.Fill in the blanks with appropriate word:
English being an international language, its (a) ___ is great. Though it is painful, (b) ___ true that we lag behind (c) ___ this regard. The reasons of it (d) ___ many. But it the teachers try (e) ___ is possible to overcome the present situation to a large extent                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Answer: (a) importance/ necessity (b) it (c) in (d) are (e) it

135. Fill in the blanks with appropriate word:
The name of our country is Bangladesh. The people of our country are (a) ____ loving. We (b)   _____ in peaceful co-existence. We want to live (c) _____ and wish all well. Love for all and (d) ______ for none is our philosophy of life. We (e) ___ the people
     of the whole world as our relatives.

  Answer: (a) peace (b) believe (c) peacefully (d) hate (e) consider

136. Fill in the blanks with appropriate word:
Independent Bangladesh is our (a) ____. It is the duty of (b) _____ of us to build up        (c) ___ country. The students’ role is (d) _____. They have to bear in (e) ___ that they are          responsible citizens of this country. Their duty is to keep away the country from        corruption and work for the country.

Answer: (a) mother land (b) all (c) our (d) important (e) mind

137. Fill in the blanks with appropriate word:
       Bangladesh is a (a) ____ child of nature. (b) ______ is blessed with (c) ____ beauties.  
       Flower is (d) ____ of the innate (e) ____ of nature.

       Answer: (a) darling (b) it (c) natural (d) one (e) beauties

138. Fill in the blanks with appropriate word:
God has created all the living (a) ____ on the earth. We should respect and (b) ___ other
       Creatures keeping in mind that (c) ___ are created by God and they (d) ____ tries to
       Interrupt the freedom, (e) ____ start to escalate.
      
       Answer: (a) beings (b) love (c) these (d) deserve (e) them

139. Fill in the blanks with appropriate word:
The 21st February is a (a) ____ memorable day in our national (b) ____.we remember this day with (c) ____ honour. The day is (d) _____. On this day, our national (e) ____ is kept half-must.

Answer: (a) very (b) life (c) great (d) holiday (e) flag

140. Fill in the blanks with appropriate word:
Man is the maker of (a) _____ own fortune. If we are (b) _____ of work, we cannot prosper (c) _____ life. But some people think (d) ____ success in life depends on (e) ___ or chance.

      Answer: (a) his (b) path (c) peace (d) that (e) luck

Fill in the blanks for JSC Exam Part-Four



76. Fill in the blanks with appropriate word:
A mother exercises an indelible (a) ____ in the formation of children’s characters and in shaping their (b) ____ destiny. Lives of many great men to the world show that their greatness was (c) ____ to their mother’s information. The things that they (d) _____ at home take a (e) _____ root in them.

Answer: (a) role  (b) own  (c) due  (d) do  (e) lasting

77. Fill in the blanks with appropriate word:
A winter morning is usually misty, cool, dull, calm and (a) ____. Things are (b) ______ seen from distant places. The sky gets (c) _____ for which (d) _____ things look hazy and (e) _____. 

     Answer: (a) quiet (b) not (c)misty (d) all (e) vague

         
78. Fill in the blanks with appropriate word:
A patriot is a (a) ___ who loves his (b) ___. The patriotic people love (c) ___ motherland very (d) ___ and this love is higher than the love for their (e) ___.

 Answer : (a) person  (b)county  (c)their    (d)much     (e)lives

79. Fill in the blanks with appropriate word:
Paper is a very useful (a) ___. We can not do (b) ___ it. In the past paper was not in our (c) ___. At first the people of China (d) ___ paper. The people of that (e) ___ used palm leaves instead of paper.

Answer : (a) thing    (b)without    (c)country    (d)invented    (e)time

80. Fill in the blanks with appropriate word:
The river is of great (a) ___ to us. We bathe in the (b) ___ of the river and drink water (c) ___ it. We use the water of the river in various ways for agricultural (d) ___ by digging (e) ___. 

Answer : (a) use    (b) water   (c) from    (d) purpose    (e) cenels

81. Fill in the blanks with appropriate word:
The camel is not an (a) ___ of our country. It is the animal of the (b) ___. Though a camel looks (c) ___ indeed, there is no animal so (d) ___ as it is. There is a hump on the (e) ___ of the camel.

Answer : (a)animal   (b)desert    (c)ugly     (d) useful     (e)back

82. Fill in the blanks with appropriate word:
He loved his own (a) ___ very much. He was (b) ___ in his village home and had his (c) ___ education there in his (d) ___. The trees, the flowers, the leaves of trees and every (e) ___ of his village were beautiful in his eyes. 

Answer : (a) village    (b) born   (c) primary    (d) boyhood     (e) thing

83. Fill in the blanks with appropriate word:
Man can not live (a) ___. So he wants (b) ___. He can not do without the (c) ___ of others even for a (d) ___. For this reason, man has been living (e) ___ from time immemorial.

Answer : (a) alone   (b) company    (c) help     (d) day     (e) together


84. Fill in the blanks with appropriate word:
A winter morning is misty and (a) ___. There is dense (b) ___ everywhere. Sometimes the fog is so dense that the sun (c) ___ can not get through it. Even things at a little (d) ___ can hardly be (e) ___.

Answer : (a) cold   (b) fog     (c) rays    (d) distance    (e) seen

85. Fill in the blanks with appropriate word:
Early rising is the habit of getting up from (a) ___ in the morning. It is a very good (b) ___. It is essential and good for (c) ___. This habit is of special (d) ___ to a man in various (e) ___.

Answer : (a) bed    (b) habit    (c) health    (d) use     (e) ways

86. Fill in the blanks with appropriate word:
A fountain pen is an instrument which is used for writing (a) ___. Nowadays a fountain pen is an (b) ___ article of the educated man of all (c) ___. Students and educated men can not do a single (d) ___ without a fountain pen. It has earned (e) ___ popularity.

Answer : (a) purpose   (b) essential    (c) ages    (d) moment    (e) much     

87. Fill in the blanks with appropriate word:
It is not easy to (a) ___ a mole because it is a strange (b) ___. Usually he (c) ___ under ground and comes out at (d) ___. But people can not see him because it is very (e) ___ at night.

Answer : (a) see      (b) creature     (c) lives    (d) night    (e) dark   

88. Fill in the blanks with appropriate word:
Mrs. Salma lives in a (a) ___ built house. It consists of six (b) ___. There are three (c) ___ rooms, one reading room for her son and daughter, a drawing room and a (d) ___ room. The houses faces the (e) ___.

Answer : (a) brick    (b) rooms     (c) bed     (d) guest     (e) south

89. Fill in the blanks with appropriate word:
The man who (a) ___ rickshaw for money is a rickshaw puller. A rickshaw puller is quite (b) ___ in cities and towns. He (c) ___ in a slum. His (d) ___ is very shabby. His income in very (e) ___.

Answer : (a) pulls     (b) familiar      (c) lives     (d) dress    (e) poor

90. Fill in the blanks with appropriate word:
A fisherman is a person who earns his (a) ___ by catching and selling (b) ___. Generally a fisherman (c) ___ by the rivers, big canals, marshy lands and seas for his professional advantages. A fisherman lives with his family. He works (d) ___ all day and all night. He is always (e) ___ in making his fishing nets, repairing them taking care of his fishing boat, dying and painting them.

Answer : (a) livelihood    (b) fishes   (c) lives    (d) hard    (e) busy


91. Fill in the blanks with appropriate word:
Mina is a (a) ___. She is a (b) ___ student. She reads in the Dhaka (c) ___. Everyday she goes to (d) ___ University. She is an (e) ___ girl.

Answer:   (a) student     (b) honours   (c) university    (d) the     (e) active   

92. Fill in the blanks with appropriate word:
Dhaka (a) ___ on the Buriganga. It is an old (b) ___. The city is (c) ___. People of different (d) ___ live in the city. Their occupation is not the (e) ___.

Answer : (a) stands     (b) city     (c) over populated    (d) kinds    (e) same

93. Fill in the blanks with appropriate word:
There was a (a) ___ in a country. He had a (b) ___ property. He was very (c) ___ and pious. He had no (d) ___. He never (e) ___ of his own comfort.

Answer :  (a) king     (b) vast    (c) kind    (d) pride    (e) thought

94. Fill in the blanks with appropriate word:
Hazrat Omar (R) was the second Caliph of (a) ___. He was (b) ___ in 583. His father’s (c) ___ was Khattab Hantama. He was a great poet and (d) ___. In his early (e) ___ he was dead against Islam.

Answer : (a) islam   (b) born     (c) name    (d) orator    (e)   age    

95. Fill in the blanks with appropriate word:
Trees are our best (a) ___. They are a great (b) ___ of food and vitamins, shelter and oxygen. They make the (c) ___ fertile. Trees keep the (d) ___ strong. Trees save us from (e) ___ and many other natural calamities.

Answer : (a) friends     (b) source    (c) land     (d) soil      (e) flood

96. Fill in the blanks with appropriate word:
My house is in the (a) ___ of Nurganj. There are many (b) ___ in our village. The village is very (c) ___ and quite. A pond is (d) ___ to my house. At the (e) ___ of my house we have the kitchen. 

Answer : (a) village    (b) trees    (c) calm    (d) close    (e) side

97. Fill in the blanks with appropriate word:
Sea-water is (a) ___. Water has no (b) ___ of its (c) ___. As vast expanse of sea water is visible at a time. It looks blue. This blue water looks very (d) ___. But this water is not (e) ___. 

Answer : (a) blue    (b) colour   (c) own       (d) beautiful    (e) drinkable 

98. Fill in the blanks with appropriate word:
We (a) ___ in Bangladesh. We (b) ___ Bangla. The area of our country (c) ___ very small but her population is more. Most of the people of the country (d) ___ Muslims. There (e) ___ also Hindus. Buddhists and Christians. 

Answer :(a) live    (b) speak   (c) is      (d) are    (e) are

99. Fill in the blanks with appropriate word:
When David was seventeen years (a) ___, he (b) ___ school. His aunt told him to take (c) ___ what he would (d) ___ in future. But he could not take (e) ___ decision.

Answer : (a) old    (b) left   (c) decision     (d) do     (e) any

100. Fill in the blanks with appropriate word:
        Bangladesh is our (a) ___. It is a very (b) ____ country. The people of this country are 
       (c) ___ loving. We want to (d) ___ in peace with all other (e) ___. 
      
       Answer : (a) mother land    (b) ancient (c) peace    (d) live    (e) nations

101. Fill in the blanks with appropriate word:
Orpheus (a) ___ in Greece. As a (b) ___ he was very (c) ___. Both man and animal would hear his song with an undivided (d) ___. His wife Eurydice looked very (e) ___.

Answer : (a) lived    (b) musician     (c) famous   (d) attention    (e) beautiful

102. Fill in the blanks with appropriate word:
Most of (a) ___ farmers of our (b) ___ are very poor. They do not (c) ___ how to read and (d) ___. they have no (e) ___ of their own. 

Answer : (a) the   (b) country     (c) know     (d) write    (e) lands

103. Fill in the blanks with appropriate word:
Independence is the (a) ___ of a man. But no nation can (b) ___ it without struggle. Our war of Independence (c) ___ in 1971. People of all walks of (d) ___ joined the war with a smiling face to (e) ___ the country.

Answer: (a) right (b) achieve    (c) took place  (d) life    (e) free
  
104. Fill in the blanks with appropriate word:
Awais Karni (a) ___ in Yemen. As a (b) ___ he is known to (c) ___. His mother was (d) ___ and lame. He tried his (e) ___ to help his mother.

Answer : (a) lived   (b) saint    (c) all   (d) blind    (e) best





105. Fill in the blanks with appropriate word:
Einstein was very simple in his (a) ___of life. He was (b) ___ to his fame. Once the queen of Belgium (c) ___ him to Brussels. When he (d) ___ down from the train, he could not (e) ___ that there were actually many gorgeous dressed officials to receive him at the station. 

Answer : (a) ways    (b) indifferent   (c) invited    (d) got    (e) think

106. Fill in the blanks with appropriate word:
My friend Hossain services in Khulna. He invited me to pay a (a) ___ to Khulna. I accepted the (b) ___ gladly. On the 5th September I got (c) ___ Dhaka-Khulna (d) ___ at Gabtali bus stand. I procured a (e) ___ the day before.
     
      Answer  : (a) visit    (b) invitation   (c) upon   (d) coach     (e) ticket  
 
107. Fill in the blanks with appropriate word:
Alfred Nobel was a scientist. He was a (a) ___. He (b) ___ his education in Russia. Dynamite was (c) ___ by him. For the (d) ___ of Dynamite he earned a huge sum of money. (e) ___ his death he left behind a fabulous sum of money.  

Answer : (a) Swedish    (b) had   (c) invented      (d) discovery    (e) before

108. Fill in the blanks with appropriate word:
In the past man would (a) ___ brick to build a heavy building. Even today there are many heavy brick build (b) ___. But now a days modern builders not only use brick but also many other (c) ___. Today many multi-storied buildings are being (d) ___ in the big cities. Stone is also used in building a heavy building. Today building (e) ___ are available. 

Answer : (a) use   (b) buildings    (c) things   (d) built     (e) materials

109. Fill in the blanks with appropriate word:
Mahabub was poor but he is brilliant and at the same (a) ___ studios. So poverty could not stand (b) ___ his way of success. He would always (c) ___ attentively. He never neglected his study. By studying much he succeeded in life in spite of (d) ___. Like Mahabub it is the duty of all students to study with great sincerity and thus they can be (e) ___. 

Answer : (a) time    (b) on (c) study   (d) poverty    (e) successful

110. Fill in the blanks with appropriate word:
The sun rises in (a) ___ East and sets in the west in the West. Birds begin to sing with the (b) ___ rising and go back to their (c)___ at the sun set. In winter people (d) ___ in the sun. Many things are dried in the sun. the sun having risen, people go to (e) ___ work .

Answer : (a) the    (b) sun     (c) nests  (d) bask (e) their