Tuesday, October 7, 2014

Update Computers Questions and Answer for all student

1. Punched cards were first introduced by
A. Powers                                      B. Pascal
C. Jacquard                                    D. Herman Hollerith
Answer: D
2. Word length of a Personal Computer is ___
A. 4 bits                                         B. 8 bits
C. 16 bits                                       D. 64 bits
Answer: B
3. Cursor is a ____
A. Pixel                                          B. Thin blinking line
C. Pointing device                          D. None of these
Answer: B
4. Operating system, editors, and debuggers comes under?
A. System Software                       B. Application Software
C. Utilities                                      D. None of the above
Answer: A
5. Which device is required for the Internet connection?
A. Joystick                                     B. Modem
C. CD Drive                                   D. NIC Card
Answer: B
6. What does DMA stand for?
A. Distinct Memory Access           B. Direct Memory Access
C. Direct Module Access               D. Direct Memory Allocation
Answer: B
7. When did John Napier develop logarithm?
A. 1416                                         B. 1614
C. 1641                                          D. 1804
Answer: B
8. A normal CD-ROM usually can store up to __________data?
A. 680 KB                                     B. 680 Bytes
C. 680 MB                                     D. 680 GB
Answer: C
9. ATM stands for?
A. Automatic Talking Machine
B. Automatic Teller Machine
C. Analog Teller Machine
D. Automatic Ticketing Machine
Answer: C
10. The Second Generation Computer was based on ………….
A. Vacuum Tube                           B. Silicon Chips
C. Transistor                                  D. Bio Chips
Answer: C
11. The Third Generation Computer was made with ………….
A. Vacuum Tube                           B. Discrete Components
C. IC                                              D. Bio Chips
Answer: C
12. he BIOS is the abbreviation of ………….
A. Basic Input Output System        B. Best Input Output System
C. Basic Input Output Symbol       D. Base Input Output System
Answer: A
13. What do you call a single point on a computer screen
A. Cell                                           B. Element
C. Pixel                                          D. Bit
Answer: C
14. How was the generation of computer classified?
A. by the device used in memory & processor
B. by the speed of computer
C. by the model of the computer
D. by the accuracy of computer
Answer: A
15. Through which device the main components of the computer communicate with each other?
A. Keyboard                                  B. System Bus
C. Monitor                                     D. Memory
Answer: B
16. Which is a valid program to access the Internet?
A. Access                                      B. Front Page
C. Windows Explorer               D. Netscape
Answer: D
17. Which one is the Low Level Language?
A. Assembly                                  B. Visual Basic
C. Java                                           D. C++
Answer: A
18. Which is a volatile memory?
A. ROM                                         B. BIOS
C. PROM                                       D. RAM
Answer: D
19. The digital signals can be represented by
A. Binary Codes                            B. 0 and 1
C. High and Low                           D. all of the above
Answer: D
20. Which program can be used for email?
A. Internet Explorer                       B. Outlook Express
C. NetMeeting                                D. FrontPage
Answer: B
21. Modulator-demodulator is a device that converts:
A. Digital signal into analog signal
B. Analog signal into digital signal
C. Both A and B
D. None of the above
Answer: C
22. _______ is used for scanning the pictures and putting them in digitized form in the computer.
A. CD-ROM                                  B. Plotter
C. Bar-coder                                  D. Scanner
Answer: D
23. Animator, 3D Studio, Corel Draw and Flash are………….
A. Word processors                       B. Spreadsheet packages
C. Multimedia S/W                        D. None of the above
Answer: C
24. Which statement is valid?
A. 1 KB = 8 bytes                          B. 1 MB = 8 KB
C. 1 KB = 1024 bytes                    D. 1 MB = 1024 bytes
Answer: C
25. Which device is used to process data?
A. CPU                                          B. RAM
C. DCU                                          D. VDU
Answer: A
26. Who is known as the father of Computer Science?
A. Charles Babbage                       B. Howard Aiken
C. Dr. Herman Hollerith                D. Blaise Pascal
Answer: A
27. What is the capacity of a 3.5” Floppy Disk?
A. 360KB                                      B. 720KB
C. 1.2MB                                       D. 1.44MB
Answer: D
28. A Personal Computer (PC) is a …………….. Computer.
A. Super                                        B. Main Frame
C. Mini                                          D. Micro
Answer: D
29. What type of printers are Dot Matrix Printers?
A. Laser                                         B. Inkjet
C. Impact                                       D. Drum
Answer: C
30. What is the full form of RAM?
A. Read Access Memory                  B. Random Access Memory
C. Rapid access Memory                 D. none

Answer: B

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Thanks for comments